top of page

Välkommen till Dansklubben Dancemania.
 

Vi är en ideell dansförening som du hittar på Västra Drottninggatan 43 i Kumla. Vi har mellansveriges bästa danslokaler på totalt 400 kvm fördelat på 2 danssalar samt ett café där man kan sitta och avnjuta en kopp kaffe och en godbit. Föreningen startade 2015 och till höstterminen 201 flyttade vi in i våra nuvarande danslokaler.

 

Föreningen har kurser för barn/ungdomar inom Hiphop/Streetdance, Disco, Show/Commercial och för de allra yngsta har vi barnrytmik (från 4 år). För vuxna har vi Bugg och Boogie Woogie i alla nivåer, från nybörjare till tävling. Vi har även Zumba som veckokurs. Se mer info under ”kursutbud”.

 

Vi utbildar ledare för andra föreningar runt om i Sverige och i våra fina ljusa lokaler har vi möjlighet att hålla konferenser och event för företag med mera.

 

DK Dancemania har medlemmar och tävlande dansare från många delar av landet och sedan hösten 2018 har vi även en systerförening i Norge. Föreningen Dancemania Romerike har samma pedagogiska inriktning som vi har och undervisar i Bugg, West Coast Swing och Fox.

 

DSC00393.jpg

All vår verksamhet har byggts upp utifrån tydligt koncept och pedagogik där vi strävar efter bra gemenskap, stark sammanhållning och allas lika värde. Alla våra träningar utgår från ”Idrotten vill” samt ”Dansen vill” där vi har våra etiska regler om hur undervisning och träning ska vara för alla åldersgrupper.

 

Vi finns på sociala medier som Facebook och Instagram och informationen som läggs ut där speglas även här på hemsidan. Vi försöker också vara synliga så mycket som möjligt på sidor som Svenska Danssportförbundet hanterar, samt deltar på tävlingar och uppvisningar.

 

Mitt i brinnande pandemi, hösten 2020 arrangerade föreningen sin första tävling, vilket var en ordentlig utmaning. Efter ett väldigt lyckat arrangemang har vi jobbat vidare på detta och arrangerar tävlingar i BRR-danserna, Hiphop och Disco.

 

Är du nyfiken på vår förening? Vill du vara med i vår gemenskap? Välkommen in och prata med oss – höstens kurser startar V35 och då är vi på plats, laddade för en ny termin. Det går givetvis bra att maila via kontaktfliken längst upp på sidan.

Hoppas vi ses!

bottom of page