top of page
kids2_edited.png

Våra aktuella Dansstilar

Boogie Woogie.jpeg
Kort om Boogie Woogie

Den av danserna som tidsmässigt följer Lindy hop. De första varianterna av denna dans är vad som i vanliga fall benämner 50-tals rock. Vad man valt att göra med den moderna dansen Boogie Woogie, är att ej ha med den akrobatik som var typisk på 50-talet, utan koncentrerar sig på dansen som förbar pardans.

Kort om Bugg

Bugg är i grunden en helsvensk företeelse. Buggen uppkom från Lindy hopen. Dansen utvecklades till den stil som dansas på dansställen i hela Sverige. Dansen har olika dialekter och varianter, men grunderna är i stort sett lika i hela landet.  Hos oss använder vi oss av förnings tekniken "Tryck och Drag"

bugg2.jpeg
Acting & Drama Classes
_MG_0786_edited.jpg
Kort om Disco

Ursprung från 70-talets Disco. Dansen har utvecklats mycket sedan dess och är idag en snabb, explosiv och atletisk dans och dansas i 128-140 bpm.

Karaktären kännetecknas av en konstant kroppspuls (magpump, body action) som bygger på principen contraction/release. Disco ger utrymme för fri tolkning och personlig stil. Denna kan vara influerad av aktuella trender. T

Singing & Dance
Kort om Hiphop

Hiphopdansen växte fram under 80-talet. Den startade som en ”festdans” som man gjorde på olika housepartys eller klubbar. Dansen växte fram genom musiken och genom de personer som utförde den.

Hiphop karakteriseras av ett ”groove”, ett gung i kroppen där betoningen ofta ligger på åttondelarna i musiken. Groovet/gunget är en känsla som skapas av musiken och på så sätt också förändras med musiken. Groovet kan dansas åt alla olika håll så som ner, upp, fram, bak, sida till sida m.m. 

Fotolia_59757162_Subscription_Monthly_XXL.jpg
barndans.jpeg
Kort om Barndans

Här hamnar vi på dansgolvet och tar oss an våra första danssteg! Vi utforskar en mix av olika dansstilar till blandad musik i en lekfull miljö. Få chans att utveckla kroppsmedvetenhet, koordination, motorik, balans och rörelseglädje. Valfria kläder

adult-commercial-dance-keri-hill.jpg
bottom of page